Hipnoza pentru a renunta la fumat sau laserOstop

Este cu adevărat eficientă hipnoza pentru a renunța la fumat?
hipnoza pentru a renunța la fumat sau laserostop laser pentru a renunța la fumat

Hipnotizare pentru a renunța la fumat în 2023 sau laserostop

De acum înainte, un fumător care dorește să se lase de fumat are la dispoziție multe metode de sevraj. Nu mai este singur și își permite să aleagă tratamentul care i se potrivește cel mai bine. Scopul final ? Preluați controlul asupra sănătății, reducând în același timp efectele lipsei. Fie că sunt metode precum hipnoza pentru a renunța la fumat sau laserul, terapia de substituție cu nicotină ar trebui să-l ajute să depășească acest calvar.

Dificultățile întâmpinate de un fumător care dorește să se lase de fumat

O persoană care decide să renunțe la fumat face deja un mare pas înainte. Ea ia măsuri, dar pentru a-și atinge scopul, poate avea nevoie de ajutor. Într-adevăr, mulți fumători se lasă de fumat, dar nu au un plan de atac bine definit. Consecința este următoarea: se sparg după câteva zile sau săptămâni și își reiau consumul de tutun. De mai mult de nouă ori din zece, oprirea este un eșec atunci când nu există suport paralel. Simptomele de sevraj sunt puternice și greu de controlat: anxietate, iritabilitate, creștere în greutate…

Cu toate acestea, există multe mijloace menite să faciliteze renunțarea la fumat, unele fiind mai eficiente decât altele în funcție de profilul unei persoane. Uneori trebuie să combinați mai multe pentru a obține un rezultat convingător.

Există tratamente de substituție cu nicotină pentru înțărcare, dar și psihoterapii precum hipnoza pentru a renunța la fumat. Profesioniștii din domeniul sănătății se mobilizează pentru a supraveghea renunțarea la fumat a pacienților lor. Mențin pe cât posibil voința acestuia din urmă, factor esențial în reușita renunțării la fumat. Acest lucru se numește suport psihologic personalizat. Apar și alternative, cum ar fi tratamentul cu laser.

Metoda de hipnoză pentru a renunța la fumat

Hipnoza pentru a renunța la fumat este o metodă de înțărcare care apare adesea când se vorbește despre o modalitate naturală de a ușura tranziția. Pacientul se bazează în totalitate pe medicul său pentru a spera să renunțe definitiv la fumat. Drept urmare, profesionistul vizează poftele care abuzează pe fiecare individ care se află încă sub influența nicotinei.

Scopul final al acestor sesiuni de hipnoza pentru a renunta la fumat este eliminarea acestei nevoi de a aprinde o tigara. Pentru aceasta, sunt posibile diferite unghiuri de atac. Una dintre ele va fi, fără îndoială, mai interesantă decât celelalte, în funcție de personalitatea pacientului. Practicantul poate, de exemplu, să sugereze pacientului său că acesta din urmă simte o aversiune profundă față de țigări.

Astfel, simplul fapt de a simți mirosul de țigară arsă l-ar dezgusta. De asemenea, profesionistul poate sugera acțiuni de întreprins pentru a-și modifica comportamentul.

Diferitele abordări ale hipnozei pentru a renunța la fumat care există sunt inspirate de lucrările științifice americane, care implică orientarea minții pentru a o face să gândească diferit. Pentru pacient se construiește o altă realitate, în care fumatul nu este binevenit. La trezire, fumătorul ar trebui să simtă efectele și să se comporte diferit.

Renunțarea la fumat și laserul

Tehnica laser este o altă metodă de renunțare la fumat care și-a făcut loc printre alternativele oferite. Este o metodă non-invazivă care are ca scop stimularea punctelor sensibile din urechea pacientului. Aceasta se numește fotobiomodulație sau terapie cu laser cu energie scăzută.

Deja folosită în contextul medicinei estetice pentru a stimula producția de colagen în piele, de exemplu, profesioniștii din domeniul sănătății folosesc această tehnică pentru a ajuta fumătorii să renunțe la fumat.

În contextul renunțării la fumat, totul se întâmplă la nivelul urechii. Acest organ cu o anatomie complexă ascunde în pavilionul său mai mult de 200 de puncte conectate direct la sistemul nervos central. Prin stimularea unuia dintre aceste puncte folosind acest laser, este posibilă ameliorarea sau chiar vindecarea unei tulburări. În acest caz, aceasta corespunde dependenței de tutun a cărei victime sunt fumătorii.

Stimularea plexului nervos acţionează asupra acestei dependenţe de nicotină întrucât aceasta din urmă este concentrată la nivelul acestui punct auricular. Dependența este ameliorată și în același timp evită apariția efectelor de sevraj care sunt adesea cauza nerenunțării la fumat.

O singură sesiune este suficientă pentru ca laserul să-și facă treaba și să fie eficient.

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Ce metodă de renunțare la fumat ar trebui să fie favorizată?

Dar eficacitatea acestor două metode de înțărcare prezentate? Pentru ca laserOstop sau hipnoza să renunțe la fumat, aceste două metode sunt folosite de profesioniștii care însoțesc fumătorii, dar efectele lor sunt diferite. În funcție de profilul pacientului, nevoi și puncte slabe, unul va fi probabil mai potrivit decât altul. Hipnoza pentru a renunța la fumat ameliorează dependența psihologică, în timp ce laserostop luptă împotriva dependenței fizice.

În prezent, cercetătorii observă că hipnoza pentru a renunța la fumat este dovedită. Astfel, există o rată pozitivă de sevraj aproape de 40% la pacienți, la cel puțin 6 luni după o intervenție de hipnoterapie. Pentru a face o idee, o persoană care nu este însoțită în timpul retragerii are mai puțin de 10% șanse de a reuși să-și atingă scopul.

În ceea ce privește laserul, rata de succes este foarte mare după un an. O metodă nedureroasă cu risc de recidivă care este considerabil redus. Dependența fizică a fumătorului se datorează influenței nicotinei asupra creierului, ceea ce explică de ce efectele de sevraj sunt greu de controlat. Prin urmare, laserul tratează această dependență direct.

În cele din urmă, avantajul major al laserului anti-tutun laserOstop în comparație cu hipnoza pentru a renunța la fumat este că primul tratament necesită o singură ședință. Lunile de abstinență nu sunt marcate de efecte secundare semnificative. Pacientul își experimentează mai bine încetarea nicotinei și reușește să păstreze motivația de a continua pe această cale.

Pentru a fi pe deplin eficientă, o ședință de hipnoză pentru a renunța la fumat trebuie combinată cu aplicarea de plasturi. Sesiunea cu laser este suficientă de la sine.

În ceea ce privește laserul, rata de succes este mai mare. Organizația Mondială a Sănătății recunoaște eficacitatea acestei metode nedureroase și constată că riscul de recidivă este redus considerabil. Dependența fizică a fumătorului se datorează influenței nicotinei asupra creierului, ceea ce explică de ce efectele de sevraj sunt greu de controlat. Prin urmare, laserul tratează această dependență direct.
În fine, avantajul major al laserului în comparație cu hipnoza este că primul tratament necesită o singură ședință. Lunile de abstinență nu sunt marcate de efecte secundare semnificative. Pacientul își experimentează mai bine încetarea nicotinei și reușește să păstreze motivația de a continua pe această cale. Pentru a fi pe deplin eficientă, o ședință de hipnoză trebuie să fie cuplată cu aplicarea de plasturi. Sesiunea cu metoda laserOstop este autosuficientă.

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente