Renunțarea la fumat fără înlocuitor

Prezentarea diferitelor metode de renunțare la fumat fără înlocuitori de medicamente sau nicotină.
renuntarea la fumat fara substitut laserostop laser anti tutun

Renunțarea la fumat fără înlocuitori de nicotină sau medicamente

Dacă renunțarea la fumat aduce beneficii maxime pentru sănătate, nu este suficient să pocnești din degete pentru un succes cu înțărcarea cu siguranță. Pentru a pune capăt țigărilor, există înlocuitori de nicotină sau medicamente specifice, dar aceste produse nu sunt neapărat cele mai eficiente și contribuie la menținerea unei anumite forme de dependență. Iată de ce vă prezentăm în acest articol, diferitele metode de renunțare la fumat fără înlocuitori de medicamente sau nicotină.

Diferitele metode de a renunța la fumat fără produse înlocuitoare

Terapiile cognitiv-comportamentale, sau CBT, reprezintă cea mai utilizată tehnică pentru a sprijini o persoană care dorește să testeze o metodă de a renunța la fumat fără înlocuitori de nicotină sau medicamente. Ele fac posibilă tratarea aspectului psihologic (cognitiv) al dependenței, dar și a laturii comportamentale a acesteia. Pentru aceasta, terapeutul, în general psiholog sau medic, este interesat de gândurile și convingerile care înconjoară țigara la pacientul în cauză și face o „evaluare” a situațiilor în care este folosită.

Tratamentul prin TCC urmărește mai ales identificarea factorilor care trezesc în persoană dorința de a fuma (stres, obișnuință, plăcere de a fumat, convivialitate etc.) pentru a lua în considerare strategiile care trebuie puse în aplicare pentru a înlocui țigara. Daca urmarirea unui TCC creste sansele de intarcare de succes cu 50%, este nevoie de un angajament concret din partea pacientului, atat din punct de vedere al timpului cat si al investitiei psihologice. De obicei, sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultate concludente.

Acupunctura

Acupunctura este adesea recomandată celor care doresc să renunțe la fumat fără înlocuitori de nicotină sau medicamente. Această tehnică de medicină alternativă constă în stimularea anumitor puncte energetice din organism prin introducerea unor ace fine în piele. În contextul renunțării la fumat fără un înlocuitor de nicotină, această metodă nedureroasă ar ajuta la reducerea semnificativă a dorinței de a fumat prin restabilirea unei circulații optime a fluxului energetic.

Deși mulți pacienți atribuie succesul înțărcării lor utilizării acupuncturii, trebuie menționat că eficacitatea acestei tehnici nu este validată din punct de vedere științific. Conform studiilor din Cochrane Collaboration, rata de recădere la șase luni este similară cu cea observată la persoanele care nu au avut acupunctură.

Hipnoza

Hipnoza este una dintre metodele de a renunța la fumat fără un înlocuitor . Practicat de un hipnoterapeut, constă în cufundarea pacientului într-o stare de relaxare profundă pentru a lucra asupra gândurilor legate de țigări. O ședință de hipnoză ajută, în general, la evidențierea inconvenientelor consumului de tutun (respirație urât mirositoare, deteriorarea gustului, dificultăți de respirație, probleme de sănătate etc.), subliniind în același timp beneficiile sevrajului. De asemenea, face posibilă depășirea convingerilor limitative care se opun uneori succesului renunțării la fumat fără un înlocuitor, cum ar fi frica de a se îngrașa, de exemplu.

Hipnoza este o terapie scurtă care dă rezultate rapide atunci când este eficientă. Adesea, o singură sesiune este suficientă pentru a rezolva problema, două până la trei sesiuni fiind maximul pentru acest gen de metodă. Conform analizei Cochrane a studiilor, hipnoza arată rezultate comparabile cu cele observate la persoanele care urmează terapie cognitiv-comportamentală. Afișând un cost mediu de 60 €, ședințele nu sunt rambursate de Asigurările de Sănătate.

Homeopatie

Fără efecte secundare, homeopatia este recomandată de adepții săi pentru a rezolva diverse probleme, în special pentru o renunțare la tutun fără înlocuitor. Aici, scopul lui este de a ajuta pacientul să depășească efectele adverse ale sevrajului mai ușor și mai rapid, fără a recurge la un produs pe bază de nicotină. Capabil să completeze celelalte tehnici menționate în acest articol, homeopatia este compatibilă și cu tratamentul medicamentos convențional dacă suferiți de o patologie de lungă durată. După o evaluare completă a situației, medicul homeopat va prescrie granulele, globulele și tincturile mamă cele mai potrivite nevoilor pacientului în proporțiile cele mai adecvate. Ca de multe ori în cazul homeopatiei, rezultatele variază de la un individ la altul și eficacitatea acesteia nu a fost demonstrată științific până în prezent.

laserOstop®, o metodă ultra-eficientă de renunțare la fumat fără înlocuitori

Metoda laser de renunțare la fumat care funcționează

Însoțind renunțarea la fumat fără înlocuitori de nicotină sau medicamente, laserOstop® este o tehnică nedureroasă, fără creștere în greutate și fără efecte secundare, care prezintă o rată de succes ridicată. Acolo unde laserele folosite în mod tradițional pentru renunțarea la fumat arată o rată de succes de doar 40%, utilizarea laserOstop® este legată de renunțarea completă la fumat în 90% din cazuri după un an.

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Efectele laserOstop®

Spre deosebire de laserele convenționale care folosesc electrostimularea, laserOstop® folosește fotobiomodularea pentru a stimula diferite puncte din zona reflexă a urechii care influențează dorința de a fuma. Aceasta este o tehnică care este stăpânită și practicată de mai bine de treizeci de ani, cu aplicații multiple, atât în ​​domeniul medical, cât și în cel estetic. Ajutând la renunțarea la fumat fără a suferi efectele privării de nicotină, este ideală pentru realizarea renunțării la fumat fără un înlocuitor de niciun fel și reduce foarte mult riscul de a căuta compensații prin alimentație. Prin urmare, este ideal pentru menținerea greutății atunci când renunțați la fumat.

Tratamentul renunțării la fumat laserOstop®

Centre specializate în renunțarea la fumat fără înlocuitor laserOstop® sunt prezente în Franța și Elveția. Acționând asupra dorinței tale de a fumat și asupra mecanismelor dependenței, laserOstop® îți permite să te lași de fumat într-o singură ședință de doar o oră! Și pentru a face față oricărei dificultăți, sprijinul vă este oferit gratuit în cazul reluării consumului de tutun în termen de 12 luni de la prima ședință. Deci, sunteți gata să vă alăturați celor 14.000 de fumători care s-au lăsat cu succes de fumat în 2020 datorită laserOstop®?

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol