Acupunctura pentru a renunța la fumat: funcționează?

Acupunctură pentru a renunța la fumat: laserOstop explică totul despre această terapie blândă
acupunctura pentru a renunța la fumat laserostop laserostop

Renumită în medicina tradițională chineză, acupunctura este o terapie blândă folosită de mulți fumători care doresc să renunțe la consumul de tutun. Dar funcționează cu adevărat această alternativă la tratamentele medicamentoase și la înlocuitorii de nicotină? Care este rata sa de succes pe termen lung? Există o metodă mai eficientă? Specializati in probleme legate de renuntarea la fumat, va spunem totul despre acupunctura pentru a renunta la fumat.

Acupunctura pentru a renunța la fumat

Acupunctura pentru a renunța la fumat este o metodă de tratament folosită în medicina tradițională chineză. Scopul său este de a reechilibra și de a promova circulația energiei vitale prezente în fiecare dintre noi, pentru a rezolva problemele pe care le poate provoca un blocaj al acesteia. Pentru a face acest lucru, acupuncturistul stimulează puncte anatomice foarte specifice introducând ace fine în piele. Aceste puncte reflexe sunt plasate pe meridiane, adică pe căi de flux de energie.

În general nedureroasă, această tehnică face parte din medicina alternativă și poate fi eficientă în tratarea tulburărilor fizice și psihologice. Poate fi folosit în special ca parte a renunțării la fumat. În acest caz, stimularea punctelor de acupunctură are ca scop blocarea nevoii de a lua o țigară.

Cum reduce acupunctura nevoia de a fumat?

Există mai multe modalități de a renunța la fumat folosind acupunctura. Una dintre ele este metoda Chiapi care presupune plasarea acelor pe aripile nasului. Aceasta este ceea ce numim rinofaciopunctură. Scopul acestui proces este de a bloca nevoia de a consuma tutun la nivel neurologic pentru a limita senzatia de sevraj.

O altă modalitate de a trata dependența de nicotină folosind acupunctura pentru a renunța la fumat este auriculoterapia. În acest caz, terapeutul se concentrează pe mai multe puncte situate la nivelul urechii. De asemenea, este posibil să se stimuleze un punct din zona încheieturii mâinii sau puncte care ajută la reducerea tulburărilor de dispoziție sau a stresului care poate fi legat de renunțarea la fumat.

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Este acupunctura eficientă pentru a renunța la fumat?

Făcută în mod corect, acupunctura pentru renunțarea la fumat este în mod normal nedureroasă și inofensivă. Cu toate acestea, acest tip de abordare terapeutică nu este recunoscută de autoritățile medicale și eficacitatea sa nu este validată oficial de comunitatea științifică.

Analiza diferitelor studii efectuate de Cochrane Collaboration arată că beneficiile acupuncturii sunt vizibile în principal pe termen scurt. Pe termen lung, rata de succes nu este mai mare decât cea a persoanelor care încearcă să renunțe fără sprijin special. La șase luni după tratament, majoritatea pacienților care au avut acest tip de terapie par să fi recidivat.

Pe scurt, acupunctura poate reprezenta un ajutor suplimentar pentru a promova renunțarea cu succes la fumat, dar nu este suficientă pentru a renunța definitiv la fumat în absența altor măsuri.

LaserOstop®, o alternativă la acupunctura pentru a renunța la fumat

Arătându-se a fi deosebit de eficientă în reducerea nevoii de tutun, metoda laserOstop® se bazează pe aceleași principii ca și acupunctura, cu diferența că nu folosește ace, ci acționează prin fotobiomodulare. Acest laser anti-fumat folosit în centrele specializate în renunțarea la fumat abordează în primul rând dependența fizică de țigări și ajută organismul să se descurce fără nicotină.

LaserOstop® se mândrește cu o rată de succes excepțională: un număr excepțional de utilizatori sunt încă abstinenti la un an de la tratamentul inițial. La fel de inofensivă precum acupunctura, această metodă este mult mai eficientă și mai presus de toate non-invazivă, deoarece folosește doar lumina pentru a stimula punctele energetice din ureche. Dar interesul său nu se limitează la asta, întrucât acțiunea sa ajută și la reducerea dorinței de gustare întâlnită în timpul sevrajului, ceea ce elimină riscul de creștere în greutate care îi înspăimântă pe mulți fumători care se gândesc să renunțe la fumat.

Prezente în România, Franța, Elveția, Maroc… centrele laserOstop® au susținut deja cu succes mii de oameni care doresc să se lase de fumat.

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente