Tutun și sexualitate: impactul țigărilor asupra libidoului

Fumatul este responsabil pentru diferite tulburări sexuale atât la bărbați, cât și la femei.
Tutun și sexualitate laserostop

Dăunător pentru sănătate, tutunul contribuie în special la deteriorarea sistemului cardiovascular. Cu toate acestea, aceasta nu este doar cauza hipertensiunii arteriale sau a problemelor cardiace, ci este și responsabilă pentru diferite tulburări sexuale atât la bărbați, cât și la femei. Lipsa de lubrifiere a vaginului, disfuncția erectilă, scăderea dorinței de a face dragoste, toate aceste probleme pot fi puse pe seama țigărilor. Vă spunem totul despre legăturile dintre tutun și sexualitate.

Fumatul și sexul nu se amestecă

Toată lumea știe că tutunul este dăunător pentru organism și afectează în special sănătatea cardiovasculară. Cu toate acestea, o bună circulație a sângelui este o garanție a irigarii optime a organelor implicate în sexualitate, atât la bărbați, cât și la femei. Tulburările libidoului masculin se pot dovedi chiar primele semne ale unei scăderi a eficienței sistemului cardiovascular și nu trebuie luate cu ușurință.

Strâns legată de sexualitate, fertilitatea poate fi, de asemenea, afectată negativ de consumul de tutun. La femei, aceasta din urmă poate fi responsabilă și de complicațiile din timpul sarcinii, ca să nu mai vorbim de efectele sale nocive asupra fătului. De asemenea, poate fi cauza menopauzei precoce, reducând și mai mult libidoul feminin deja perturbat de tutun.

Tutun și libido: ce repercusiuni pentru femei?

Mai rar menționate decât în ​​rândul bărbaților, consecințele fumatului asupra vieții sexuale a femeilor sunt totuși foarte reale. În mod normal, vaginul este lubrifiat în timpul fazei de excitare sexuală, datorită creșterii fluxului sanguin la nivelul pereților săi. Presiunea exercitată de acest aflux de sânge generează mecanismul de transudație în care o parte din lichidul care circulă în vase trece prin peretele vaginal și permite lubrifierea.

Fumătorii pot suferi de lipsa de lubrifiere în timpul actului sexual, dar și de uscăciune vaginală în afara actului sexual. Acest lucru se datorează parțial efectului vasoconstrictor al anumitor compuși toxici din țigări, cum ar fi monoxidul de carbon sau nicotina, precum și acțiunii nocive a radicalilor liberi. Scăderea tensiunii arteriale în vasele care căptușesc pereții vaginului duce la o scădere a lubrifierii, ceea ce face actul sexual mai puțin plăcut, chiar dureros. Nu e de mirare că libidoul tău este lovit!

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Tutunul și sexualitatea masculină

Probleme erectile mai frecvente

La bărbați, cea mai frecventă tulburare sexuală care rezultă din fumat este disfuncția erectilă. Un studiu dezvăluie că 40% dintre fumătorii obișnuiți pe termen lung suferă de disfuncție erectilă, comparativ cu 28% în populația generală masculină. În medie, fumatul crește riscul de disfuncție erectilă cu 51%.

De ce este perturbată erecția?

Pentru ca penisul masculin să devină erect, corpurile sale cavernoase trebuie să fie umplute cu sânge furnizat de către arterele penisului. Cu toate acestea, tutunul are un impact negativ asupra sănătății arterelor prin reducerea capacității lor normale de contracție și determinând blocarea acestora, blocând astfel fluxul sanguin.

Atunci când corpurile cavernoase nu sunt suficient de irigate, erecția are dificultăți de a se instala corect. Acest lucru poate duce la dificultăți de a menține o erecție suficient de lungă, o erecție care nu este suficient de fermă sau impotență totală. Dar asta nu este tot. Slab vascularizat, penisul beneficiaza de un aport mai mic de oxigen, ceea ce poate duce la pierderea elasticitatii corpurilor erectile. În plus, țesuturile fiind mai puțin stimulate decât la un nefumător, dimensiunea penisului erect este mai puțin importantă la fumător.

Renunțați la fumat pentru a găsi o viață sexuală împlinită

Beneficiile renunțării la fumat

Dacă se dovedește impactul negativ al fumatului asupra sexualității feminine și masculine, și asta, la mici ca la fumătorii înrăiți, situația nu este ireversibilă. Ca și în cazul multor probleme induse de tutun, pur și simplu renunțarea la fumat poate restabili lubrifierea vaginală și funcția erectilă la fel de eficiente ca orice nefumător în doar câteva săptămâni. Adesea, fumătorii observă chiar și o creștere a libidoului în săptămânile următoare începerii renunțării la fumat.

Încercați laserOstop®

LaserOstop® est une méthode idéale pour vous aider à arrêter de fumer en une seule séance d’une heure, même si vous avez déjà tenté un ou plusieurs sevrages sans succès par le passé. Stimulant des points anatomiques précis qui agissent sur l’envie de fumer, laserOstop® est un laser antitabac ultra-efficace qui a déjà convaincu des milliers d’ex-fumeurs. La plupart de ceux qui l’on testé sont toujours abstinent après un an et bénéficient de toutes les bienfaits que procurent l’arrêt du tabac sur la santé. Retrouvez cette méthode dans nos centres laserOstop® basés un peu partout en France et en Suisse !

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente