De ce să nu mai fumezi?

Aflați de ce renunțarea la fumat poate fi benefică pentru dvs.
de ce nu mai fumat laserostop laser anti renuntarea la fumat

De ce să te lași de fumat: beneficiile renunțării la fumat

Iată de ce ar trebui să te lași de fumat: tuse cronică, risc de apariție a bolilor cardio-respiratorii, cost financiar, motivele renunțării la fumat sunt pe cât de numeroase, pe atât de personale. În acest articol, găsește diferitele beneficii ale renunțării la fumat și descoperă de ce renunțarea la fumat poate fi benefică pentru tine, indiferent de momentul din viața ta.

Beneficiile renunțării la fumat pe termen scurt, mediu și lung

Pe termen foarte scurt

Nu neapărat îți dai seama când înlănțuiești țigările, dar beneficiile renunțării la fumat se simt încă din prima jumătate de oră. La aproximativ douăzeci de minute după ultima respirație, tensiunea arterială și ritmul cardiac revin la nivelul lor normal.

Pe termen scurt

Din punct de vedere chimic, doza de nicotină și monoxid de carbon din sânge se reduce la jumătate după 8 ore. Transportul oxigenului către celule devine apoi mai eficient. Este nevoie de 24 de ore pentru a elimina complet monoxidul de carbon din organism și 48 de ore pentru a nu exista urme de nicotină. După 24 de ore, plămânii își încep „curățarea” prin respingerea reziduurilor de fum care îi înfundă. După 48 de ore, terminațiile nervoase încep să se reînnoiască. Încetul cu încetul, gustul și mirosul revin, arsurile la stomac scade, iar plăcerea de a mânca crește. După 72 de ore, respirația este mai liberă, plămânii mai eficienți, te invadează o senzație de energie.

Termen mediu

În primul trimestru după renunțarea la fumat, circulația sângelui și funcționarea sistemului pulmonar se îmbunătățesc treptat. Activitățile fizice sunt mai ușor de urmat. Pe măsură ce progresează primul an fără fumat, tusea, rinita și dificultățile de respirație scad. Odată cu dispariția acestor simptome, organismul devine mai puțin susceptibil la infecții virale și bacteriene. La unii oameni, vocea se limpezește.

Termen lung

Din primul an fără țigări, riscul de boli cardiovasculare este redus cu 50%. Va dura intre 5 si 15 ani in functie de persoana pentru a recapata un risc de accident vascular cerebral (accident vascular cerebral) comparabil cu un nefumator. În ceea ce privește plămânii, rata mortalității legată de cancerul pulmonar se reduce la jumătate după 5 ani și ajunge la cea a unui nefumător după 10 ani fără tutun. Același lucru este valabil și pentru cancerele de gură, gât sau esofag.

Efectele benefice ale renunțării la fumat pentru sănătate

Pentru piele și păr

Unele beneficii ale renunțării la fumat sunt aproape imediate. După câteva zile, pielea mai bine oxigenată își recapătă treptat strălucirea, tenul tern se limpezește, coșurile dispar. Treptat, umflarea și cercurile întunecate tind să se diminueze, la fel ca și liniile fine și ridurile. Prin încetinirea producției de radicali liberi responsabili de stresul oxidativ, renunțarea la fumat ajută la încetinirea îmbătrânirii premature a pielii și la creșterea capacității de vindecare a pielii. La rândul lor, părul mai bine hrănit este întărit.

Pentru dinti

Odată ce nu mai sunt expuși la diferitele substanțe chimice ale tutunului, dinții îngălbeniți de țigări își recapătă un aspect mai bun. Gingiile devin mai sănătoase, riscul de carii și gingivite scade.

Pentru plămâni

Plămânii beneficiază aproape imediat de înțărcare. Odată ce nu mai sunt expuși la numeroasele substanțe toxice care se găsesc în țigări, pot începe să se detoxifice. După o lună, cilii bronșici care îi protejează cresc din nou, permițând curățarea eficientă a plămânilor atunci când sunt în repaus. După câteva luni, nu mai prezintă nicio urmă de intoxicație cu tutun. Va dura câțiva ani pentru ca Natura să facă să dispară toate celulele precanceroase.

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Pentru sistemul cardiovascular

Tutunul favorizează foarte mult formarea de trombi (cheaguri de sânge) în interiorul venelor și arterelor. Fumatul este unul dintre factorii de risc pentru diferite afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic, flebita și accidentul vascular cerebral. În același timp, tutunul modifică pereții vaselor de sânge și contribuie la instalarea plăcilor de ateroscleroză care provoacă hipertensiune arterială. Renunțarea la fumat înseamnă, de asemenea, găsirea aceluiași nivel de risc de boli cardiovasculare ca și un nefumător.

Sex, fertilitate și sarcină

Renunțând la fumat, bărbații își recapătă funcția erectilă optimă și produc mai multă spermă. În mod similar, la femei, sistemul de reproducere mai eficient oferă o șansă mai bună ca un făt să se implanteze. Pentru femeile însărcinate, renunțarea la fumat la începutul sarcinii reduce riscul avorturilor spontane, precum și posibilitatea de a da naștere unui copil cu greutate mică.

Renunță la fumat pentru a te simți mai bine cu tine

Renunțarea cu succes la fumat oferă un mare sentiment de mândrie și libertate, dar renunțarea la fumat generează și bunăstare psihologică. Cum viața nu se mai învârte în jurul țigărilor, creierul tău poate dedica mai mult timp unor sarcini mai esențiale. În același timp, stresul și anxietatea asociate adesea cu consumul de tutun sunt reduse și somnul este îmbunătățit.

De ce să nu mai fumezi? Pentru binele celor din jur

Știți deja că fumatul pasiv cauzează și probleme de sănătate oamenilor din jurul vostru, în special copiilor mici. Renunțând la fumat, nu vă protejați doar sănătatea, ci și pe a lor.

Economii generate de renunțarea la fumat

Prețul tutunului ajunge astăzi la suma de 10 euro pe pachet de 20 de țigări în medie. Aceasta înseamnă că o persoană care fumează „doar” 10 țigări pe zi cheltuiește 5 EUR pe zi pe tutun, sau 150 EUR/lună. La sfârșitul unui an, va fi cheltuit 1.800 de euro, suficienți pentru a-și permite o vacanță frumoasă, nu? Renunțarea la fumat înseamnă, de asemenea, să faci economii mari.

Nu mai ușor de fumat cu laserOstop

Veți fi înțeles, niciodată nu este prea târziu să vă lăsați de fumat . Poate că ați încercat deja să renunțați la fumat fără succes folosind înlocuitori de nicotină sau medicamente alternative? Cu metoda laserOstop, o tehnică eficientă de renunțare la fumat cu laser într-o singură sesiune, o poți face! Nedureroasă și fără efecte secundare, a ajutat deja mii de fumători să beneficieze de multiplele beneficii ale renunțării la fumat.

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente