Mucuri de țigară primul deșeu global

Mic și neimpresionant la prima vedere, mucul de țigară generează o cantitate uluitoare de deșeuri în fiecare an.
muc de țigară, deșeurile numărul unu din lume. laserostop laser anti tutun

Mucuri de țigară și poluare: țigările dăunează și sănătății planetei

Mic și neimpresionant la prima vedere, mucul de țigară generează o cantitate uluitoare de deșeuri în fiecare an. A devenit chiar principalul vector de poluare la nivel mondial și se dovedește a fi un flagel pentru oceane. Concentrați-vă pe poluarea mucului de țigară.

Poluare: mucuri de țigară, principalul deșeu din lume

Aruncat fără să stați pe gânduri, de îndată ce țigara a terminat de fumat, mucul este cu siguranță mic, dar o sursă de poluare. În timp ce unii fumători se comportă ca cetățeni și își aruncă fundul în mod corespunzător, mulți încă tind să le arunce pe pământ. Se estimează că câteva miliarde de mucuri de țigară aterizează pe pământ în fiecare zi în întreaga lume. Și din această cantitate astronomică, aproximativ 40% ajunge în oceane.

Cu mult înaintea paielor și pungilor de plastic, mucurile de țigară au devenit astăzi principalul deșeu din lume. Doar acesta reprezintă 40% din deșeurile recuperate în timpul campaniilor de curățare desfășurate în orașe și pe litoral. Știind că durează între 1 și 12 ani pentru a se degrada în natură, această observație este îngrijorătoare. Cu atât mai mult când devenim conștienți de numărul de componente nocive pe care mucul de țigară în cauză le va elibera pe măsură ce se descompune.

În 98% din cazuri, secțiunea nefumată a țigării conține filtrul responsabil cu prevenirea ca unele dintre cele mai dăunătoare substanțe să fie inhalate de către fumător în timpul consumului de tutun. Cu alte cuvinte, mucurile de țigară sunt extrem de bogate în compuși toxici, fie pentru corpul uman, fie pentru mediu.

Mucuri de țigară și poluarea apei

Fie că sunt aruncate în oraș sau în natură, mucurile de țigară ajung inevitabil să polueze rezervele de apă ale planetei. Se estimează că un singur muc de țigară are puterea de a contamina până la 500 de litri de apă. Și aș putea la fel de bine să vă spun că acest reziduu de țigară nu face distincție între apa de băut și apa improprie pentru consum! Indiferent de potențiala contaminare a apei potabile, poluarea generată de mucuri de țigară afectează în principal ecosistemele acvatice, atât în ​​mare, cât și în apa dulce. Deșeurile generate de consumul de tutun sunt parțial responsabile pentru distrugerea faunei și florei marine. Din cele 4000 de substanțe toxice conținute în mucuri de țigară, aproximativ 2500 sunt încă acolo după filtrarea apei. În termeni practici, asta înseamnă că, dacă apa tratată de stația ta de epurare locală a fost contaminată de poluanții prezenți într-o țigară, o bună parte din aceștia vor rămâne în apa care iese de la robinet.

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată Franța

Practicieni la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să păstreze confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea.

Poluarea capului: mii de substanțe chimice în natură

Nu numai că a vedea munți de mucuri de țigară care împrăștie pământul nu este foarte atractiv din punct de vedere vizual, dar, mai presus de toate, sunt sinonime cu o poluare îngrijorătoare. În primul rând, filtrul în sine conține materiale plastice, în special acetat de celuloză, care se degradează foarte lent. Pe de altă parte, este încărcat cu substanțe pe care le-a filtrat cândva și acestea nu sunt nimic de visat. Între metale grele (cadmiu, plumb, mercur), otrăvuri recunoscute (acid cianhidric, arsenic) și diferite substanțe chimice (amoniac, naftalina, nicotină etc.), este un adevărat cocktail chimic care se găsește în natură.

Când aruncați un muc de țigară costă miliarde în controlul poluării

Dacă aruncarea unui muc de țigară este un gest uneori desfășurat inconștient sau fără să ne gândim la consecințe, recuperarea miliardelor de tone de deșeuri astfel generate necesită investiții financiare și umane grele. Deși operațiuni majore de colectare a deșeurilor sunt lansate în mod regulat de comunități sau asociații, acestea sunt departe de a fi suficiente. Așadar, în general, serviciile de curățenie ale primăriilor în cauză sunt responsabile de recuperarea deșeurilor generate de fumători, dar și de tratarea acestora. Evident, acesta reprezintă un cost semnificativ, deseori finanțat din taxele locale. Până la urmă, în această poveste, toată lumea plătește: fumătorul care își expune corpul la substanțele toxice ale țigărilor, comunitatea responsabilă cu colectarea mucurilor de țigară abandonate și chiar nefumătorii care finanțează taxele locale.

Cum să nu mai poluezi când ești fumător?

Da dovada de spirit civic

Poluarea fundului este la fel de dăunătoare pentru organismul fumătorului ca și pentru planetă. Dacă țigările sunt esențiale pentru confortul dvs., luați în considerare să aruncați ceea ce rămâne într-o scrumieră urbană sau într-o scrumieră portabilă pe care o păstrați cu dvs. Acest lucru este cu atât mai relevant cu cât aruncarea mucului de țigară pe drumul public este acum pedepsită cu o amendă de 68 de euro în Franța.

Renunțați la fumat cu laserOstop

Poate cea mai bună soluție pentru a vă păstra sănătatea și cea a mediului este pur și simplu să renunțați la fumat? Renunțarea la fumat îți oferă posibilitatea de a-ți detoxifia organismul, de a nu-i mai expune pe cei din jur la fumatul pasiv și de a pune capăt problemei aruncării mucurilor de țigară. laserOstop este o metodă de a renunța la fumat folosind un laser care acționează prin fotobiomodulație pentru a pune capăt nevoii necontenite de a consuma o țigară. Arătând o eficacitate record de 90% la un an după respectarea protocolului de tratament, această tehnologie nedureroasă, fără efecte secundare, a ajutat deja mii de fumători să renunțe la țigări. Ultra-eficientă, necesită doar o singură ședință de o oră efectuată într-un centru specializat de tratament laserOstop pentru a produce rezultate!

A termina…

Renunțarea la fumat face posibilă acțiunea asupra a două dintre aspectele care provoacă probleme la nivel de mediu. Nu numai că nu vor mai fi mucuri de țigară de aruncat, dar, în plus, veți participa la reducerea nevoii de a produce tutun. Cu toate acestea, cultivarea și uscarea frunzelor folosite în industria țigărilor provoacă mai multe defrișări în fiecare an și generează gaze cu efect de seră. Renunțarea la fumat este așadar un gest eco-responsabil din multe puncte de vedere!

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente