Ziua Mondială fără Tutun 2023 cu laserOstop

În fiecare an, la 31 mai, Ziua Mondială Fără Tutun adună inițiative în întreaga lume. Cu acest prilej, unele centre laserOstop vă oferă o reducere excepțională în această perioadă.
Ziua Mondială fără Tutun 2023 laserostop sevraj tabagic laser

Journée mondiale sans tabac 2023, pour une vie sans tabac

Ca în fiecare an, pe 31 mai, Ziua Mondială fără Tutun 2023 adună inițiative din întreaga lume pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolele fumatului și pentru a încuraja fumătorii să renunțe la acest obicei. Acest eveniment oferă o ocazie unică pentru a reflecta asupra propriului consum de tutun, evidențiind efectele sale nocive asupra sănătății. Pentru mulți fumători, poate fi impulsul de care au nevoie pentru a începe un proces de renunțare la fumat și pentru a se elibera în cele din urmă de dependența de țigări.

Originile Zilei Mondiale fără Tutun

Nașterea acestui eveniment

Sărbătorită în fiecare an în multe țări din întreaga lume, Ziua Mondială fără Tutun a fost creată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). A avut loc pentru prima dată la 7 aprilie 1987, iar începând cu anul 1988, a fost marcată în fiecare an pe 31 mai.

Motivul creării sale

Scopul principal al acestei zile este de a atrage atenția fiecăruia asupra efectelor devastatoare ale fumatului asupra sănătății. Ideea este de a încuraja fumătorii să renunțe la acest obicei, dar și de a determina autoritățile publice să implementeze măsuri pentru reducerea prevalenței fumatului în societatea noastră. Și dacă este atât de important să se ia măsuri în acest sens, este pentru că tutunul ucide în fiecare an 5 milioane de fumători din cauza impactului său asupra tuturor celulelor organismului.

Activitățile Zilei Mondiale fără Tutun

Un nou subiect în fiecare an

În fiecare an, OMS alege un subiect specific în jurul căruia se desfășoară Ziua Mondială fără Tutun. Acesta permite abordarea unor aspecte foarte precise legate de fumat și sănătate. Natura acestui subiect evoluează odată cu societatea noastră. Primul subiect stabilit în 1988 a fost „Creșterea fără tutun”. În 2022, tema a fost „Tutunul: o amenințare pentru mediul nostru”, în timp ce în 2023 ziua se va concentra asupra subiectului „Cultivăm alimente, nu tutun”.

Evenimentele din Ziua fără Tutun

În fiecare 31 mai, evenimente sunt organizate în întreaga lume pentru a informa publicul cu privire la efectele nocive ale tutunului, fie pentru fumător înșiși, fie pentru cei expuși la fumatul pasiv. Fiecare acțiune are scopul de a evidenția această problemă, dar și impactul negativ economic, social și de mediu al dependenței de tutun. Aceste acțiuni pot include conferințe, campanii de conștientizare, grupuri de discuții în școli și locuri de muncă, expoziții, intervenții în locuri publice, etc.

Aceste diferite manifestări sunt în general gestionate de profesioniști din domeniul sănătății care doresc să promoveze renunțarea la fumat: centre de combatere a fumatului, medici specializați în dependență de tutun, cadre medicale din domeniul adicțiilor, etc. Ele pot fi, de asemenea, susținute de foști fumători dornici să sensibilizeze și ei populația. Acestea pun accentul pe beneficiile renunțării la fumat, resursele disponibile pentru a reuși, riscurile pe care le prezintă fumatul pentru sănătate sau strategiile eficiente de prevenire pentru a reduce consumul de tutun chiar înainte să înceapă.

O zi cu adevărat semnificativă

Simbolic, autoritățile de sănătate din întreaga lume folosesc adesea această zi pentru a anunța noi inițiative în domeniul prevenirii fumatului. Măsurile propuse pot include creșterea taxelor aplicate produselor conținând tutun, interzicerea fumatului în spații publice, lansarea de programe de ajutor pentru renunțarea la fumat, etc.

Alegerea de a renunța la fumat este importantă tot timpul anului!

Desigur, nu doar pe 31 mai este important să conștientizăm beneficiile pe care le aduce renunțarea la fumat pentru sănătate. A începe un program de renunțare la fumat este o decizie esențială pentru a vă proteja organismul de efectele nicotinei și a substanțelor prezente în fumul de țigară!

În prezent, fumatul este una dintre principalele cauze de deces care ar putea fi evitate la nivel mondial. Consumul de tutun este responsabil de numeroase probleme grave de sănătate. Se pot menționa, de exemplu, cancerul pulmonar, dar și diverse alte tipuri de cancer. Tutunul este de asemenea implicat în dezvoltarea unor boli de inimă sau a bolilor respiratorii cronice (astm, bronhopneumopatie obstructivă, emfizem). Este, de asemenea, un factor major care favorizează accidentele vasculare cerebrale (AVC), care pot lăsa sechele grave pe plan cerebral și locomotor.

În plus, fumatul nu este doar periculos pentru fumător, ci și pentru cei din jurul său, expuși la fumul secundar pe care îl emite la fiecare puf de țigară. S-a demonstrat că acesta, atunci când este inhalat de un non-fumător, poate cauza probleme grave de sănătate la acesta. Și acest lucru este valabil mai ales în cazul populațiilor vulnerabile, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau cei bolnavi de lungă durată.

Renunțarea la tutun aduce beneficii pe toate planurile

Cei care reușesc să renunțe la fumat beneficiază destul de repede de efectele pozitive ale renunțării. Plămânii lor încep să se vindece, sistemul lor cardiovascular își recâștigă eficiența treptat, iar starea lor de bine este, de asemenea, mai bună. Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat, se pot menționa:

  • Îmbunătățirea sănătății pulmonare: respirație mai ușoară, risc mai scăzut de a dezvolta boli pulmonare, dispariția „tusei fumătorului”;
  • Reducerea riscului de cancer pulmonar, de gât, de gură, de esofag, de pancreas, de vezică urinară, de rinichi sau de col uterin;
  • Prevenirea bolilor de inimă: atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, tensiune arterială crescută, ateroscleroză, etc.;
  • Îmbunătățirea sănătății buco-dentare: respirație mai proaspătă, dinți mai puțin galbeni, scăderea gingivitei, etc.;`
  • Îmbunătățirea pielii, a părului și a unghiilor, ale căror stare generală și strălucire pot fi afectate semnificativ de consumul de tutun;
  • Starea de bine mai bună: reducerea stresului și a anxietății, scăderea riscului de a dezvolta depresie, etc.;
  • Creșterea speranței de viață în general: un non-fumător trăiește în medie cu 10-15 ani mai mult decât un fumător regulat.

Economii considerabile

Dacă sunteți fumător, cu siguranță vă dați seama că tutunul este foarte scump! Prin renunțarea la fumat, economisiți o sumă considerabilă în fiecare lună, ceea ce vă permite să vă recâștigați puterea de cumpărare. Și pentru a vă motiva să renunțați la consumul de tutun, de ce să nu alegeți să reinvestiți suma economisită în lucruri care vă fac plăcere? De exemplu, într-o călătorie, achiziționarea unei mașini noi sau ieșiri în familie.

O calitate de viață mai bună

Eliberat de dependența de nicotină și de țigarete în general, câștigați o calitate de viață mai bună. Vă simțiți mai în formă și adesea mai fericiți. Vă recâștigați simțul gustului și al mirosului. Finanțele dvs. se îmbunătățesc. Mai mult decât atât, nu mai expuneți pe cei din jurul dvs., care nu fumează, la fumul țigării dvs. Și este foarte probabil ca aceștia să vă fie recunoscători!

O garanție națională

Centrele noastre laserOstop vă garantează asistență gratuită în toată România

Practician(i) la dispoziția dumneavoastră

Vă punem la dispoziție serviciul clienți 6 zile pe săptămână

Fara contraindicatie

Metoda laserOstop este un protocol personalizat care se adaptează tuturor și fără contraindicații

Discreție și confidențialitate

Centrele noastre laserOstop sunt obligate să respecte confidențialitatea tratamentelor dumneavoastră pentru a vă proteja integritatea

Cum să renunțați la fumat?

Angajarea într-un program de sevraj tabagic este, în primul rând, o chestiune de motivație

Dacă sunteți fumător și doriți să renunțați, Ziua Mondială fără Tutun poate fi o ocazie perfectă pentru a vă angaja pe această cale. Vă veți alătura cu siguranță altor persoane care au luat aceeași decizie ca voi în întreaga lume. Cu toate acestea, este important să pregătiți terenul și să vă întăriți motivația, deoarece aceasta este cea care vă va ajuta să nu reveniți la fumat. Pentru aceasta:

Alegeți o dată la care vă angajați ferm să renunțați la fumat. Informați-vă apropiații despre decizia dvs. și nu ezitați să le cereți sprijin în această perioadă. Încercați să identificați situațiile care vă stimulează cel mai mult dorința de a fuma, astfel încât să puteți anticipa cele care ar putea fi problematice. Găsiți una sau mai multe activități care vă vor ajuta să vă confruntați cu dorințele, dar și să vă recâștigați starea de bine: exerciții fizice, meditație, relaxare, activități creative, etc.

Nu uitați niciodată că renunțarea la fumat este un proces personal, iar evoluția sa variază de la o persoană la alta. Este posibil să întâmpinați momente dificile. Acest lucru este absolut normal! Cu toate acestea, trebuie să rămâneți conștienți în permanență că, menținându-vă motivația, veți reuși cu siguranță să renunțați la țigară. Și dacă nu reușește de data aceasta, acest lucru nu este un eșec. Probabil ați învățat ceva despre voi și veți fi mai bine pregătiți pentru încercarea următoare!

Diversele metode de sevraj tabagic

Există numeroase metode care vă pot ajuta să renunțați la fumat. Unele au fost testate de mult timp și oferă rezultate mai mult sau mai puțin eficiente, în funcție de persoane. Altele sunt mai recente, dar au rate de succes foarte interesante. Cel mai important este să găsiți tehnica care funcționează pentru voi. În funcție de personalitatea voastră, este posibil să preferați să renunțați brusc sau, dimpotrivă, să reduceți treptat numărul de țigări fumate în fiecare zi. Alegerea vă aparține!

Printre metodele care există pentru a vă ajuta în sevrajul tabagic se numără:

  • utilizarea substituenților de nicotină (plasturi, gume de mestecat, inhalatoare, lichide pentru e-cigaretă);
  • sprijinul medical: prescrierea de medicamente care facilitează renunțarea la fumat, consiliere psihologică adecvată, consultarea cu un specialist în dependență de tutun, etc.
  • participarea la un program de renunțare la fumat, de exemplu, într-un Centru de Îngrijire, Însoțire și Prevenire în Addictologie (CSAPA);
  • apelul la terapii alternative care, uneori, au o reputație proastă în rândul populației: hipnoză, acupunctură, reflexologie, etc.
  • Sevrajul tabagic cu laser, care oferă rezultate excelente cu metoda laserOstop®

LaserOstop® este o metodă extrem de eficientă pentru a renunța definitiv la fumat prin stimularea cu laser. Spre deosebire de alte lasere anti-tutun care utilizează electrostimularea, laserOstop® folosește fotobiomodulația. Această tehnică revoluționară, practicată în centrele specializate în sevrajul tabagic cu laserOstop®, vă permite să renunțați la fumat într-o singură ședință!

LaserOstop® vă permite să renunțați la fumat fără a pune în pericol sănătatea. Utilizarea sa nu provoacă niciun fel de durere fizică, disconfort, iritabilitate sau tulburări de somn. Mai mult decât atât, nu determină creșterea în greutate! Stimularea punctelor specifice acționează asupra receptorilor sistemului nervos responsabili de dependența de nicotină. Astfel, vă ajută să reduceți sau să eliminați dorința de a consuma tutun. Rata de succes este foarte mare, majoritatea persoanelor rămânând abstinentă un an după ședință.

Începând cu 2021, au fost efectuate peste 300.000 de sevraje tabagice cu laser în centrele noastre specializate. Opiniile clienților care au testat acest procedeu acordă în medie o notă de 4,8/5! Și pentru a vă demonstra seriozitatea acestei tehnici, laserOstop® oferă chiar și o asistență gratuită și nelimitată în caz de recidivă. Această garanție se aplică în primele 12 luni de la ședința inițială.

Angajându-vă să vă eliberați de dependența de nicotină, alegeți să vă îmbunătățiți sănătatea și calitatea vieții. Fiecare zi care trece vă oferă o nouă oportunitate de a începe o viață fără țigări. Așadar, de ce să nu profitați de această ocazie cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun? Contactați-ne pentru a programa o ședință în centrul specializat în sevrajul tabagic cu laser laserOstop® cel mai apropiat de voi!

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Distribuie acest articol

Faceți o programare

Nu mai fumați acum! ​

Fă o programare online la cel mai apropiat centru laser anti tutun laserOstop!

Renunțările la fumat efectuate din 2021
+ 0
Peste 100 de centre în România și în toată Europa
+ 0
Opiniile clienților noștri confirmă eficiența noastră
+ 0

Centre noi

Articole recente